Zdrava in lokalno pridelana hrana pomembno vpliva na zdravje

Ljubljana, 15. novembra - Danes obeležujemo dan slovenske hrane, na ta dan otroci tradicionalno zajtrkujejo slovenski zajtrk. Raziskava Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) kaže, da se veča delež odraslih, ki redno zajtrkujejo. Tudi na ministrstvu za zdravje opozarjajo na pomen zajtrka, ki da energijo ob začetku dneva, pomembno pa vpliva tudi na zdravljenje.

Ljubljana. Tradicionalni slovenski zajtrk. Foto: Stanko Gruden/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Tradicionalni slovenski zajtrk.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.621 znakov (brez presledkov) oziroma 291 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

dpr/mo
© STA, 2019

Na spletnih mestih STA uporabljamo spletne piškotke, potrebne za nemoteno delovanje vseh funkcionalnosti na straneh. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov na vseh spletnih mestih STA.

Želim izvedeti več