Vreme: Zvečer in ponoči bo oblačno, možne plohe

Ljubljana, 16. aprila - Zvečer in ponoči bo predvsem na zahodu možna kakšna ploha. V četrtek bo sprva oblačno in povečini suho. Popoldne se bodo od zahoda pričele pojavljati krajevne padavine. Pihal bo jugo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Zvečer in ponoči bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem na zahodu je možna kakšna ploha. Ob morju se bo krepil jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, ob morju okoli 16 stopinj Celzija.

V četrtek bo sprva pretežno oblačno in večinoma suho. Sredi dneva se bodo na zahodu začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo popoldne širile proti vzhodu. Ob morju bo pihal okrepljen jugo, drugod veter južnih in vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na severozahodu okoli 18 stopinj Celzija.

Opozorilo: V noči na četrtek in v četrtek zjutraj bodo sunki južnega vetra v Slovenski Istri lahko presegali hitrost 70 kilometrov na uro.

Obeti: V petek bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodnih krajih. Pihal bo jugozahodni veter. V soboto bo na zahodu spremenljivo do pretežno oblačno in povečini suho, proti vzhodu pa bo več sonca. Pihal bo jugozahodni veter.

Vremenska slika: Nad zahodno in srednjo Evropo je območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta se vije od Britanskega otočja preko srednje Evrope do osrednjega Sredozemlja. Z južnimi vetrovi doteka k nam vlažen in topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo zmerno oblačno. V krajih zahodno od nas bodo možne plohe in posamezne nevihte. Ob severnem Jadranu bo pihal šibak do zmeren jugo.

V četrtek bo v krajih vzhodno od nas sprva še nekaj jasnine, drugod bo večinoma oblačno. Sredi dneva se bodo v krajih zahodno od nas začele pojavljati padavine, ki se bodo širile proti vzhodu. V sosednjih pokrajinah Madžarske bo do večera ostalo večinoma suho. Ob Jadranu bo pihal okrepljen jugo, drugod veter južnih smeri.

nf/nf
© STA, 2025

Na spletnih mestih STA uporabljamo spletne piškotke, potrebne za nemoteno delovanje vseh funkcionalnosti na straneh. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov na vseh spletnih mestih STA.

Želim izvedeti več