Prehransko dopolnilo za povečanje odpornosti zmagalo na tekmovanju ScienceJam

Ljubljana, 16. aprila - V Novem mestu je v torek potekal finale četrtega znanstveno podjetniškega tekmovanja ScienceJam 2025, pri katerem morajo ekipe tekmovalcev pri znanstvenem projektu razviti aplikativno vrednost.

Novo mesto. V Novem mestu je v torek potekal finale četrtega znanstveno podjetniškega tekmovanja ScienceJam 2025, ki mlade spodbuja k študiju znanosti in tehnologije ter odpirata vrata zelenim in digitalnim delovnim mestom prihodnosti. Foto: Razvojni center Novo mesto

Novo mesto.
V Novem mestu je v torek potekal finale četrtega znanstveno podjetniškega tekmovanja ScienceJam 2025, ki mlade spodbuja k študiju znanosti in tehnologije ter odpirata vrata zelenim in digitalnim delovnim mestom prihodnosti.
Foto: Razvojni center Novo mesto

Novo mesto. V Novem mestu je v torek potekal finale četrtega znanstveno podjetniškega tekmovanja ScienceJam 2025, ki mlade spodbuja k študiju znanosti in tehnologije ter odpirata vrata zelenim in digitalnim delovnim mestom prihodnosti. Foto: Razvojni center Novo mesto

Novo mesto.
V Novem mestu je v torek potekal finale četrtega znanstveno podjetniškega tekmovanja ScienceJam 2025, ki mlade spodbuja k študiju znanosti in tehnologije ter odpirata vrata zelenim in digitalnim delovnim mestom prihodnosti.
Foto: Razvojni center Novo mesto

Med osmimi srednješolskimi ekipami iz vse Slovenije je strokovno komisijo najbolj prepričala ekipa WellForAll, ki je razvila prehransko dopolnilo za povečanje odpornosti, so sporočili organizatorji.

Drugo mesto je osvojila ekipa Tremolis, ki razvija inovativne naprave Tremolis, namenjene ublažitvi tresenja rok pri osebah z esencialnim tremorjem. Tretje mesto pa si je prislužila ekipa Interfluo, ki je predstavila obetavno alternativo antibiotikom pri zdravljenju okužb sečil.

Prvi dve zmagovalni ekipi sta si prislužili nastop na mednarodni olimpijadi projektov VILIPO v Litvi.

maa/lu/lu
© STA, 2025

Na spletnih mestih STA uporabljamo spletne piškotke, potrebne za nemoteno delovanje vseh funkcionalnosti na straneh. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov na vseh spletnih mestih STA.

Želim izvedeti več