V Murski Soboti dan prekmurske kulinarike, predvsem šunke in gibanice
Murska Sobota, 7. septembra - V središču Murske Sobote se bo dopoldne začel 14. Festival prekmurske šunke in prekmurske gibanice. Dogodek po besedah organizatorjev vsako leto obišče vse več obiskovalcev. Predsednik Društva za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot Janko Kodila je ob tem za STA povedal, da je bistvo festivala promocija regijskih proizvajalcev in ustvarjalcev.
Murska Sobota, občina.
Na novinarski konferenci so program 14. Festivala prekmurske šunke in prekmurske gibanice predstavili župan MO MS Damjan Anželj, direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota Brigita Perhavec in predsednik Društva za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot Janko Kodila.
Foto: Vida Toš/STA
Murska Sobota, občina.
Na novinarski konferenci so program 14. Festivala prekmurske šunke in prekmurske gibanice predstavili župan MO MS Damjan Anželj, direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota Brigita Perhavec in predsednik Društva za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot Janko Kodila.
Foto: Vida Toš/STA
Namen festivala je promocija dveh zaščitenih prekmurskih izdelkov šunke in gibanice ter dvig zavesti o njihovem pomenu v lokalnem in širšem slovenskem prostoru, je dejal Kodila. Festival je po njegovih besedah kot oder za prekmursko kulinariko, ki je bistven del regionalne identitete.
Župan Murske Sobote Damjan Anželj je za STA povedal, da festival povečuje prepoznavnost mesta in pokaže regijo v njeni najboljši luči prekmurske kulinarike pa tudi prekmurske kulture in glasbe.