V Murski Soboti dan prekmurske kulinarike, predvsem šunke in gibanice

Murska Sobota, 7. septembra - V središču Murske Sobote se bo dopoldne začel 14. Festival prekmurske šunke in prekmurske gibanice. Dogodek po besedah organizatorjev vsako leto obišče vse več obiskovalcev. Predsednik Društva za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot Janko Kodila je ob tem za STA povedal, da je bistvo festivala promocija regijskih proizvajalcev in ustvarjalcev.

Murska Sobota, občina. Na novinarski konferenci so program 14. Festivala prekmurske šunke in prekmurske gibanice predstavili župan MO MS Damjan Anželj, direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota Brigita Perhavec in predsednik Društva za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot Janko Kodila. Foto: Vida Toš/STA

Murska Sobota, občina.
Na novinarski konferenci so program 14. Festivala prekmurske šunke in prekmurske gibanice predstavili župan MO MS Damjan Anželj, direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota Brigita Perhavec in predsednik Društva za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot Janko Kodila.
Foto: Vida Toš/STA

Murska Sobota, občina. Na novinarski konferenci so program 14. Festivala prekmurske šunke in prekmurske gibanice predstavili župan MO MS Damjan Anželj, direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota Brigita Perhavec in predsednik Društva za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot Janko Kodila. Foto: Vida Toš/STA

Murska Sobota, občina.
Na novinarski konferenci so program 14. Festivala prekmurske šunke in prekmurske gibanice predstavili župan MO MS Damjan Anželj, direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota Brigita Perhavec in predsednik Društva za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot Janko Kodila.
Foto: Vida Toš/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.848 znakov (brez presledkov) oziroma 326 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

vit/apo
© STA, 2024

Na spletnih mestih STA uporabljamo spletne piškotke, potrebne za nemoteno delovanje vseh funkcionalnosti na straneh. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov na vseh spletnih mestih STA.

Želim izvedeti več