Na vrhu kmetijskih in živilskih podjetij tudi o glavnih izzivih agroživilstva
Portorož, 5. junija - V Portorožu danes v organizaciji Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS poteka 23. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij. Na dogodku beseda teče o izzivih slovenskih podjetij v mednarodnem okolju in poslovanju panoge, podelili pa so tudi nagrade odličnim živilskim podjetjem.
Portorož, Grand Hotel Bernardin.
23. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij.
Grand Hotel Bernardin.
Foto: Matej Arh/STA
Portorož, Grand Hotel Bernardin.
23. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij.
Direktorica GZS - Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij Tatjana Zagorc.
Foto: Matej Arh/STA
Portorož, Grand Hotel Bernardin.
23. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij.
Predsednik GZS - Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij Janez Rebec.
Foto: Matej Arh/STA
Portorož, Grand Hotel Bernardin.
23. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij.
Predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Tibor Šimonka.
Foto: Matej Arh/STA
Portorož, Grand Hotel Bernardin.
23. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij.
Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić.
Foto: Matej Arh/STA
Portorož, Grand Hotel Bernardin.
23. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij.
Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić.
Foto: Matej Arh/STA
Kot je uvodoma povedala direktorica zbornice Tatjana Zagorc, imata slovensko kmetijstvo in živilstvo vzpone in padce. Sektor proizvodnje živil in pijač beleži pozitiven trend, neto čisti dobiček je v minulem letu zrasel. Kmetijski sektor v Sloveniji se trenutno konsolidira in optimizira.
V sklopu dogodka so podelili tudi nagrade za odlično živilsko podjetje leta. V kategoriji mikro in malih podjetij je slavil Zavod Dobrote Dolenjske, v kategoriji srednjih in velikih podjetij pa Perutnina Ptuj. Posebno priznanje je prejelo podjetje Puklavec Family Wines.