Pred dnevom slovenske hrane o prednostih lokalne pridelave

Ljubljana, 14. novembra - Na dan slovenske hrane, ki bo ta petek, bo trinajstič potekal tradicionalni slovenski zajtrk. Organizatorji so zadovoljni z razširjenostjo te pobude, želijo pa si, da bi dan prerasel v teden slovenske hrane. Uporaba lokalno pridelane hrane ima po njihovih besedah namreč številne multiplikativne učinke.

Dobrepolje. Tradicionalni slovenski zajtrk. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Dobrepolje.
Tradicionalni slovenski zajtrk.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 2.332 znakov (brez presledkov) oziroma 398 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

mlu/jes
© STA, 2023

Na spletnih mestih STA uporabljamo spletne piškotke, potrebne za nemoteno delovanje vseh funkcionalnosti na straneh. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov na vseh spletnih mestih STA.

Želim izvedeti več