Tretjina študentov vsak teden posega po hitri prehrani

Ljubljana, 28. septembra - Študentje jedo kalorično, neuravnoteženo hrano in se prehranjujejo precej enolično. Običajno bivajo v študentskih domovih in so precej odvisni od gostinske ponudbe, le redki pa si sami pripravljajo obroke. Približno tretjina vsak teden posega po hitri prehrani, kot so hamburgerji in pice, opozarja Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ).

Maribor. Delavnice za gostince za pripravo uravnoteženega študentskega obroka. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor.
Delavnice za gostince za pripravo uravnoteženega študentskega obroka.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor. Delavnice za gostince za pripravo uravnoteženega študentskega obroka. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor.
Delavnice za gostince za pripravo uravnoteženega študentskega obroka.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor. Delavnice za gostince za pripravo uravnoteženega študentskega obroka. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor.
Delavnice za gostince za pripravo uravnoteženega študentskega obroka.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor. Delavnice za gostince za pripravo uravnoteženega študentskega obroka. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor.
Delavnice za gostince za pripravo uravnoteženega študentskega obroka.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 3.605 znakov (brez presledkov) oziroma 595 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

mde/ase/apo
© STA, 2023

Na spletnih mestih STA uporabljamo spletne piškotke, potrebne za nemoteno delovanje vseh funkcionalnosti na straneh. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov na vseh spletnih mestih STA.

Želim izvedeti več